Onze diensten

In a Nutshell.

Het onderhouden van je huis, tuinhuis of andere onderdelen van je huis komt veel kijken. Vandaar dat we een kleine opsomming hebben gemaakt van welke hoofddiensten wij u kunnen bieden. Indien er vragen zijn over onze diensten, kan er altijd contact opgenomen worden via ons contactformulier of via onze opgegeven gegevens.

Schilderwerk

Binnen & Buiten 

Door de wisselende weersomstandigheden waar uw huis mee te maken krijgt, is buitenschilderwerk gemiddeld iets vaker aan onderhoud toe, namelijk eens in de 5 jaar. Buitenschilderwerk is misschien nog wel belangrijker dan binnenschilderwerk. Het laat uw woning er namelijk niet alleen mooi en netjes uitzien, maar heeft ook een beschermende functie. Door uw schilderwerk goed te onderhouden is uw woning beter beschermd tegen vocht en weersomstandigheden en gaat u slijtage tegen. Dit komt de levensduur van uw gevel, kozijnen en andere onderdelen van uw huis ten goede.

Buitenwerk is duurder dan binnenwerk. Dit prijsverschil heeft te maken met verschillende factoren. Met  buitenschilderwerk hebben we speciale verfsoort nodig en vraagt deze klus vaak ook om extra materialen, zoals een steiger of hoogwerker. 


Onderhoud

Repareren is goedkoper dan vernieuwen

Tijdens het voorbereiden van uw schilderwerk ontdekt u houtrot.. Vaak valt dit nog te repareren en is dit voordeliger dan een nieuw kozijn. Wij komen graag de schade even bekijken en geven u vervolgens het beste advies. Als we dan toch binnen zijn, bieden we het aan om de rest van uw huis ook te controleren. Deze controle gaat van houtrot, tot scheuren in de muur. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande button om te zien wat al onze werkzaamheden inhouden.

Reiniging

Gevels & Panden

De gevel is een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om het uiterlijk van je woning. En net als de rest van je huis is het belangrijk voor de gevel om goed onderhouden te worden. Het is belangrijk om de gevel op de juiste manier te onderhouden. Door dit te doen zie je al direct een van de voordelen die gevelreiniging te bieden heeft. Je ziet dat je woning een mooie uitstraling krijgt na een behandeling. Ook zal het slecht onderhouden van je gevel het leefklimaat binnen de woning aantasten. Dit kan doordat de muren te vochtig zijn en hierdoor ongedierte en schimmels aantrekken.
Daarnaast zorgt een goede gevelreiniging en een schone gevel voor een positief effect op de energierekening (vochtige binnenkamers zijn lastiger te verwarmen). De gevel wordt tevens minder snel aangetast en zal veel langer een goede bescherming zijn tegen weer en wind. 

Geventileerde neuslatten

Waarom?

 
Wanneer de gevelkozijnen zijn voorzien van traditionele (rechthoekige) glaslatten zullen kitnaden na verloop van tijd slechter worden. Dit kan je zien aan openstaande naden of afbladderen van verf. Hierdoor kan regenwater door capillaire werking tot in de sponning doordringen. Dit betekent dat het vocht niet weg kan en er door ophoping, schimmels en houtrot ontstaat. 

Door op alle liggende delen geventileerde neuslatten aan te brengen en deze rondom te schilderen, voorkomen we dat er vocht tot diep in de sponning komt. We monteren de neuslatten op kunststof stelblokjes van 5 mm en laten ook de neus van de lat 5mm over de onderdorpel heen komen. Deze twee aspecten bevorderen de ventilatie onder de lat en zal ervoor zorgen dat het vocht weg kan. De neuslat wordt nu korter afgezaagd dan de sponningbreedte van het kozijn. Deze ruimte wordt later opgevuld met een elastische beglazingskit om het uitzetten en krimpen op te vangen. 

Dit is een super oplossing voor de levensduur van uw kozijnen! Onderstaand zijn een aantal foto's weergeven van ons werk bij een klant in Ulvenhout.